Știre

Fii parte din artă: două instalații multimedia interactive

articol adaugat in 10 August

Depozitul de Filme prinde din nou viață la Colours of Cluj! Acest spațiu redat comunității în urma campaniei Salvați Marele Ecran va fi nu doar un loc de relaxare și spațiu pentru concerte, ci și un loc unde veți putea descoperi arta contemporană prin două instalații multimedia propuse de artiști clujeni.

Iar pentru că la Colours of Cluj participarea și interacțiunea sunt pe primul loc, aceste două instalații vă vor implica mai mult decât ca simpli privitori!

Una dintre acestea este „Umbra animalului cosmic”, în care spectatorii devin participanți la un traseu de vis în cosmos și în propria imaginație, într-o presupusă căutare a Laikăi, cățelușa trimisă în spațiu de Uniunea Sovietică. Instalația promite o călătorie în timp și spațiu, care va revela imagini și scene suprarealiste, ce par să vin din experiențele, memoriile și visele despre Pământ ale Laikăi.

A doua instalație este „Cuvinte Nespuse” - alimentată de implicarea spectatorilor pentru a le arăta ceea ce e menit să fie citit. Privitorul e invitat să lase în urmă confortul spațiului din umbră și, pășind în lumină, să ajungă să cunoască gândurile, trăirile și mesajele personale ale autoarei. Cristina Pop-Tiron este absolventă a Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, și a masterului Multimedia Interactivă în cadrul Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai. Atrasă de imaginea mediată prin tehnologie, ea caută mereu noi metode de a produce și de a transmite imagini, atât analogice cât și digitale.

Organizator:

 

 

Facebook

Twitter @coloursofcluj