Cu siguranta te-ai intrebat vreodata despre originea jucariilor tale preferate, cum s-au nascut si cine a avut ideea incredibila de a le face… aici iti spunem ce vrei sa aflii!

Jucariile sunt unele dintre primele mijloace cu care interactionam cu lumea. Fiind complici ai jocurilor si aventurilor noastre, ele devin cei mai buni prieteni ai multora si se creeaza o legatura dincolo de piese, plastic sau carton. Pe langa divertisment, au si functia de a stimula creativitatea si imaginatia celor mici.

In ciuda faptului ca fac parte din viata noastra de zi cu zi, rareori cunoastem originile sau istoria acelor obiecte care ne-au insotit in copilarie. Astazi vom vorbi despre doua dintre cele mai recunoscute branduri de jucarii. Esti gata?

Lego

Ca orice inventator bun, a cautat solutii pentru a rezolva problemele. Din moment ce el nu a putut face mobilier mare pentru a arata clientilor sai, el a decis sa le faca de dimensiuni mici. Timpul a trecut si si-a dat seama ca poate lucra la fabricarea jucariilor din lemn.

Dar cum s-a nascut numele LEGO? La un moment dat, Ole a fost alaturi de muncitorii sai si au decis sa faca o mica competitie pentru a gasi numele perfect, care s-a nascut din termenul danez de picior godt, care inseamna „a juca bine”.

Inspirandu-te din acest sens, si tu poti juca in lumi si universuri incredibile, creand colectii minunate care fac ca acele vise sa devina realitate. Jucaria secolului, asa cum o numesc ei, poate fi gasita in marea majoritate a magazinelor de jucarii.

Nu incetati sa visati si sa va imaginati, cultivati-va creativitatea cu magia jucariei.-lego !

DISNEY

Totul a inceput cu un tanar american pe nume Walter Elias Disney, care iubea trenurile si desenul. Toata copilaria i-a fost petrecuta la ferma sa din Missouri, unde a trait cei mai fericiti ani ai copilariei sale.

A studiat o cariera artistica si a absolvit Institutul de Arte din Kansas City, unde a invatat bazele tehnicilor de desen.

Disney s-a mutat la Hollywood in 1923 impreuna cu fratele sau Roy O si, sub pasiunea artei creionului, a inceput sa produca desene animate. A fost in 1928 cand a aparut pentru prima data cel mai iubit si iubit soarece din toate timpurile: Mickey Mouse. Poti vedea mai multe jocuri de echipa Piciolino.

Daca sunteti unul dintre cei care iubeste Disney, cu siguranta nu puteti rata sa aveti cele mai bune jucarii care va vor insoti in aventuri distractive. De Ziua Copilului, magainul nostrum te rasfata cu cele mai bune produse.

Walt Disney Company este unul dintre cei mai mari producatori si furnizori de divertisment din intreaga lume, precum si unul dintre cele mai recunoscute si iubite branduri de catre copii si adulti.

LEGO si Disney sunt un exemplu clar de succes in toate domeniile si, mai presus de toate, in modul in care efortul genereaza fructe si rezultate importante.

Companiile si brandurile se reunesc pentru binele comun pentru a-si uni fortele si pentru a putea oferi oamenilor o experienta placuta si devine o poveste incredibila.

Cum au aparut ursuletii de plus?

Stiati ca ursuletul de plus a fost inventat in onoarea presedintelui Theodore Roosevelt? Totul a inceput cand Theodore Roosevelt se afla intr-o excursie de vanatoare de urs langa Onward, Mississippi, pe 14 noiembrie 1902. Guvernatorul Mississippiului, Andrew H. Longino, il invitase, dar, spre deosebire de alti vanatori din grup, Theodore nu localizase niciun urs.

Asistentii lui Roosevelt, condusi de Holt Collier , un sclav innascut si fost cavalerist confederat, au incoltit si au legat un urs negru de o salcie. L-au chemat pe Roosevelt si i-au sugerat sa-l impuste. Considerand acest lucru ca fiind extrem de nesportiv, Roosevelt a refuzat sa impuste ursul.

Vestea acestui eveniment s-a raspandit rapid prin articolele din ziare din toata tara. Articolele relatau povestea presedintelui care a refuzat sa impuste un urs. Cu toate acestea, nu a fost un presedinte orice, ci Theodore Roosevelt a fost vanatorul de vanat mare!

Clifford Berryman, un caricaturist politic, a citit articolul si a decis sa satirizeze cu usurinta refuzul presedintelui de a impusca ursul. Carica animata a lui Berryman a aparut in Washington Post pe 16 noiembrie 1902. Morris Michtom, proprietarul unui magazin de bomboane din Brooklyn, a vazut desenul animat si a avut o idee.

El si sotia sa Rose au facut si animale de plus, iar Michtom a decis sa creeze un urs de jucarie de plus si sa-l dedice presedintelui care a refuzat sa impuste un urs. L-a numit „Ursul  Teddy”.

Dupa ce a primit permisiunea lui Roosevelt de a-si folosi numele, Michtom a produs in masa ursii de jucarie care au fost atat de populari incat a fondat in curand Ideal Toy Company. Pana in ziua de azi, ursuletul de plus are popularitate in intreaga lume, iar originea sa poate fi urmarita inca din calatoria fatidica de vanatoare a lui Theodore din 1902.