Dansul iti poate imbunatati memoria. Si, unul dintre marile sale avantaje este ca, spre deosebire de alte forme de exercitiu, in dans nu exista o bariera de varsta.

Dansul este o modalitate foarte buna pentru oameni, de toate varstele, sa ramana in forma. Pe langa faptul ca este distractiv, dansul are multe beneficii pozitive pentru sanatateCititi mai jos mai multe despre beneficiile pentru sanatate ale dansului.

Dansul este unul dintre modurile care pot ilumina cu adevarat viata monotona a oamenilor. Atunci cand cineva decide sa inceapa in exercitii fizice, de obicei, ei iau in considerare nivelul de distractie pe care il implica. Iar dansul este pur distractiv.

Beneficiile dansului pentru starea generala de sanatate

Ajuta-ti inima

Dansul este o activitate excelenta pentru cei cu risc de boli cardiovasculare. Un studiu publicat prin Journal of the American Heart Association: Cardiovascular and Cerebrovascular Disease a stabilit ca persoanele cu insuficienta cardiaca care au practicat dansul ca exercitiu si-au imbunatatit semnificativ sanatatea inimii, precum si respiratia si calitatea vietii.

Pierdere in greutate

Pierderea in greutate este un alt beneficiu al dansului daca il practici des. Un studiu de obezitate Jurnal a constatat ca un program de dans african poate fi eficient in promovarea pierdere in greutate in randul populatiei la risc crescut de obezitate si declin cognitiv.

Diferite stiluri de dans care exista

Descopera noi stiluri de dans pentru a-ti imbogati cultura muzicala! Stapanirea diferitelor tipuri de dans este un mare avantaj de a se alatura unui grup de dansatori, de a integra o comedie muzicala, de a lua cursuri de dans online sau de a urma un training muzical la conservator. Unul dintre cele mai importante momente ale unei nunti il reprezinta dansul mirilor, dar pentru asta trebuie sa stii sa dansezi.

Alegerea dansatorului va trebui sa fie in functie de personalitatea sa: ritm, origine, dificultate … Exista mai multe criterii de luat in considerare inainte de a incepe sa invete un dans nou.

Sa trecem in revista diferitele tipuri de dans care sunt predate in centrele de dans.

Cursuri de dans popular

Dansul popular face parte din ADN-ul cultural al civilizatiilor secolului XXI.

Folclorul se refera la practicile traditionale ale unui popor si, desigur, include dansul. Dansul popular este atat de inradacinat in Mexic si in alte tari latine, incat este practicat de la o varsta frageda in scoli de arta plastica si cursuri de educatie artistica.

Invatareunui dans popular va permite sa memorati o coregrafie, sa lucrati la elasticitate si flexibilitatea corpului, precum si sa descoperiti istoria acestei arte.

Dansul batranilor

Din punct de vedere tehnic, acest dans a fost creat si popularizat in secolul al XX-lea, dar radacinile si ritmul sau sunt ferm inradacinate in dansul traditional. Acest dans este notabil pentru pantofii din lemn purtati de dansatori, care cu siguranta fac ca fiecare pas pe care il fac sa aiba un impact mult mai mare.

Instrumente traditionale si rochie indigene sunt, de asemenea, prezentate in Danza de los Viejitos, care este adesea gasit in comparatie cu un dans similar cunoscut sub numele de Huehues.

Cauti cursuri de dans ?

Dansul…scoici

“Los Concheros” este predominant un dans indigen. Este insotit de tobe si flaute, iar costumul se refera la culturile pre-hispanice. Imbracamintea variaza de obicei, dar de obicei consta dintr-un loincloth la barbati si fusta in randul femeilor; precum si un nor de pene de diferite pasari, cum ar fi fazanul, cocosii sau artificiul.

Zgomotul caracteristic al acestui dans se datoreaza cochiliilor folosite in huaraches, genunchi pad-uri sau bratari.

Desi spaniolii au incercat sa elimine dansurile traditionale ale Mexicului(care reflecta adesea mostenirea indigena, africana si europeana a tarii), acestea nu au avut succes. Prin urmare, si cu ajutorul mandriei nationale puternice, a investitiilor guvernamentale puternice si a infiintarii unor institutii precum Ballet Folklórico de México, dansurile traditionale mexicane continua sa prospere.

Dansuri ritmice

Dansuri cu doua batai, dansuri cu trei batai… Treci la ritmul muzicii!

Dansurile ritmice sunt ideale pentru dezvoltarea creativitatii muzicale si a improvizatiei, in timp ce invata pasi rapizi de dans. Dansul ritmic este recomandat celor mai energici dansatori, deoarece are nevoie de o mare concentrare si de o buna cunoastere a propriului corp.

Pentru a fi un profesionist de dans ritmic, de ce sa nu mergeti la cursuri pentru copii si adolescenti?

Scolile si asociatiile de dans ofera cursuri special concepute pentru a-i insoti pe cei mai tineri in timpul invatarii lor. Profesorii particulari pot preda toate nivelurile de dans, de la nivelul elementar al dansului ritmic pana la nivelul avansat.

Stapanirea unui dans va permite sa va creati propriile coregrafii si chiar sa fiti profesor de dans la un centru national de dans. In plus, cunoasterea unui dans ritmic este un mare avantaj pentru a impresiona publicul intr-un spectacol de dans, deschiderea unui dans sau atunci cand mergi pe ringuri de dans.