Alcoolul sanitar este o solutie pe baza de alcool etilic, si mai este cunoscut si sub denumirea de alcool 70 grade. De mentionat este faptul ca acest alcool 70 grade poate fi utlizat in diferite scopuri pentru uz extern, si actioneaza fata de bacterii avand rol antiseptic.

In ceea ce priveste alcoolul sanitar, veti avea posibilitatea de a descoperi in randurile urmatoare, mai multe exemple de situatii in care acesta isi dovedeste eficienta. Cu siguranta si dvs. aveti in casa cel putin o sticla de alcool 70 grade. Veti afla asadar in ce scopuri il puteti folosi, si cu siguranta veti avea unele surprize.

  1. Ingrijirea urechilor gaurite

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie (AAD), oamenii pot folosi alcool pentru a curata pielea din jurul piercing-urilor noi. Pentru a face acest lucru, o persoana ar trebui sa inmoaie o discheta demachianta de bumbac sau un tampon in alcoolul de 70 de grade. Apoi ar trebui sa tamponeze usor in jurul piercing-ului din fata si din spatele urechii.

Oamenii ar trebui sa curete piercing-ul de doua ori pe zi pentru a ajuta la prevenirea infectiilor bacteriene si a crustei. Este important sa retineti ca unii experti nu sunt de acord cu acest sfat, recomandand oamenilor sa evite alcoolul, deoarece ar putea incetini procesul de vindecare.

  1. Dezinfectarea muscaturilor de capuse

Oamenii pot folosi o penseta pentru a indeparta cu atentie o capusa de pe piele. Dupa indepartarea acestuia, ei pot folosi alcool de 70 de grade pentru a dezinfecta muscatura. Ar trebui sa aplice alcool sanitar pe un disc demachiant de bumbac si sa-l tamponeze in zona in care se fixase capusa.

  1. Reducerea mirosului corporal

Alcoolul sanitar poate ajuta la distrugerea bacteriilor cauzatoare de miros. O persoana poate aplica alcool de 70 de grade sub axile pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor corporale.

Cu toate acestea, ar trebui sa evite aplicarea de alcool sanitar la scurt timp dupa barbierit, deoarece acest lucru va provoca usturime. Senzatia de usturime va trece rapid, insa pe moment va fi destul de neplacuta.

  1. Crearea deodorizantului de camera de casa

Este posibil sa faceti un deodorant de camera turnand alcool sanitar intr-o sticla de pulverizare si adaugand cateva picaturi de ulei esential. O persoana poate pulveriza apoi amestecul in jurul camerei pentru a ajuta la mascarea mirosurilor neplacute.

  1. Pentru mirosul urat al picioarelor

Exista persoane care pot dezvolta un miros foarte urat al picioarelor mai ales daca poarta aceiasi incaltaminte mai multe zile la rand, si daca efectueaza diferite activitati fizice. Pulverizarea talpilor incaltamintei cu alcool sanitar poate ajuta la eliminarea bacteriilor cauzatoare de miros.

O persoana care se confrunta cu o astfel de situatie care trebuie sa recunoastem ca este jenanta, ar trebui sa umple o sticla de pulverizare cu alcool sanitar, si sa o foloseasca pentru a pulveriza interiorul pantofilor. Lasarea pantofilor la soare va ajuta la uscarea lor. Acest truc poate fi efectuat in fiecare zi, sau cat mai des posibil.

  1. Curatarea si dezinfectarea suprafetelor dure

Stiati ca alcoolul sanitar poate ajuta la curatarea si dezinfectarea suprafetelor dure? Este eficient impotriva majoritatii agentilor patogeni, dar nu a tuturor. Ingredientul principal in alcoolul sanitar este alcoolul izopropilic (IA). Majoritatea recipientelor cu alcool sanitar contin aproximativ 70% IA, dar cantitatea poate varia de la 60% la 99%, in functie de produs.

Potrivit Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), solutiile de alcool sunt cele mai eficiente la concentratii de 60-90%. Oamenii ar trebui sa evite utilizarea solutiilor diluate care au o concentratie de 50% sau mai mica, deoarece acestea vor fi mai putin eficiente in uciderea agentilor patogeni.

  1. Dezinfectarea buretilor si a carpei

Sa nu uitam nici de faptul ca alcoolul sanitar poate ajuta de asemenea, la dezinfectarea articolelor de uz casnic, cum ar fi buretii de baie sau de bucatarie sau carpele de curatat. O persoana ar trebui sa toarne alcool de 70 de grade pe burete sau carpa si sa-l lase sa se inmoaie timp de cateva minute sau ore intr-un recipient sigilabil.

  1. Curatarea bijuteriilor

Bijuteriile pot colecta o multime de murdarie si bacterii prin purtarea frecventa. Curatarea bijuteriilor cu alcool va face sa fie mai igienice la purtare.

Oamenii ar trebui sa aplice alcoolul pe o carpa moale sau pe un tampon de bumbac. Ei pot apoi sa frece carpa sau tamponul pe suprafata bijuteriilor pentru a ajuta la indepartarea murdariei de pe suprafata acestora, dar si pentru a indeparta bacteriile.

  1. Curatarea si igienizarea dispozitivelor electronice

Alcoolul se evapora rapid si poate ucide agentii patogeni de pe telefoane, laptopuri, tablete si alte dispozitive. Cel mai bine este sa folositi un alcool cu 99% IA pentru electronice.

Aceasta substanta chimica poate ajuta la eliminarea apei dintr-un dispozitiv electronic daca o persoana scapa telefonul in apa, sau in orice alt caz cand, apa patrunde in telefon. Daca dispozitivul a fost oprit in acel moment, indepartarea apei cu alcoolul sanitar ar trebui sa remedieze problema, iar telefonul sa fie functional.