Ca esti fumator sau nu, sigur ai vazut o scrumiera in viata ta. Ce este ea? Este acel obiect in care fumatorii scutura scrumul rezultat de la o tigara/trabuc etc. Scrumierele sunt de cele mai multe ori confectionate din materiale ignifuge  si aici enumeram cateva: sticla, metal, plastic rezistent la caldura, ceramica, sau chiar din piatra).

Cel mai comun model de scrumiera este acela in forma de cilindru cu o scobitura  de mica adancime in mijlocul ei cu o baza plana ce este asezat pe o masa.

Alte scrumiere , mai ales cele din spatiile publice, sunt prinse in perete si sunt de dimensiuni mai mari  pentru a putea face fata numarului mare de persoane ce arunca scrumul in ele. Multe dintre aceste scrumiere au crestaturi pe margini pentru a tine tigara/trabucul.

Cuvantul Scrumiera

Acest cuvant a intrat in uzul comun dupa anul 1926 si nevoia unor astfel de obiecte in spatiul public a crescut  in epoca de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial; atunci cand tigarile au inceput sa se produca intr-un numar din ce in ce mai mare .

Tipuri de scrumiera

Scrumiera cu uz casnic  este acea scrumiera pe care o avem majoritatea in casa noastra si este confectionata fie din sticla de anumite culori si modele ,fie din metal sau chiar din platic dur. Sunt din ce in ce mai multe modele  si este oarecum nelipsita dintr-o gospodarie fie ca suntem fumatori sau nu. O putem cumpara si lasa in casa si pentru un invitat fumator nu?

Alege sa iti achizitionezi o scrumiera doua trei cate vrei , modele sunt destule si cred ca o scrumiera nefolosita ai putea sa o pui la vedere pe post de obiect decorativ nu crezi?  In momentul in care folosesti scrumiere este recomandat sa tii cont de mai multe aspecte.

Daca alegi sa cumperi o scrumiera pentru gradina ta, alege una de dimensiuni mai mari ; exista in acest moment pe piata un anumit cos de gunoi si srumiera genul 2 in 1 inclus. Acel tip de scrumiera este perfect atat pt spatiile exterioare din centrele comerciale dar si pentru gradina casei tale. Un alt tip de scrumiera este acela de lux datorita materialelor scumpe din care este facuta dar si datorita marcii pe care o poarta.

Scrumiera cadou

Daca alegi sa daruiesti cuiva o scrumiera cadou, alege sa fie una de calitate, cu mult bun gust si daca se poate sa fie inscriptionata cu un mesaj special pentru acea persoana.

Scrumiera de decor

Exista si astfel de scrumiere pe piata ce sunt folosite doar pentru decorul casei. Preturile lor variaza in functie de materialul folosit, culoare, model si structura.

Daca te numeri printre pasionatii colectionari  de obiecte decorative, poti sa treci si scrumiera pe lista ta pentru ca daca ai gasit modelul potrivit sa se potriveasca cu restul decorului locuintei tale, casa ta va arata wow chiar si din “ vina” unei mici scrumiere ! Scrumiera este un obiect de efect si indiferent ca il cumperi pentru tine sau pentru a-l face cadou cuiva, alege intotdeuna o scrumiera care te atrage de la prima vedere!

Cum poti scutura bine tigara?

Uita-te unde scuturi tigara. Inainte de a incerca aceasta metoda, asigura-te ca ai un loc acceptabil pentru acest lucru. Este preferabila o scrumiera, dar in absenta uneia ar trebui sa arunci scrumul in chiuveta, intr-o ceasca, pe asfalt sau pe o suprafata care poate fi usor curatata. Evita sa scrumezi pe lemn, covor sau panza, deoarece acestea vor fi patate si / sau arse.

Tine tigara constant intre degetul aratator si mijlociu. Tigara trebuie tinuta ferm intr-un punct in care degetul mijlociu actioneaza ca punct de sprijin. Degetul mijlociu o va tine in pozitie, mentinandu-o ferma, astfel incat sa nu se miste in timp ce este lovita.

Scutura tigara o data sau de mai multe ori pentru a elimina cenusa. Apasa ferm pe filtru cu degetul  mare, cu indexul si degetul mijlociu tinand tigara in pozitie. Varful tigarii va tremura, astfel incat scrumul sa cada.

Luati tigara cu degetul mare si degetul mijlociu. Tigara trebuie tinuta de filtru sau cu degetul aratator deasupra. Prinderea trebuie sa fie ferma fara a strivi filtrul in acest proces.

Atinge usor cu degetul aratator in partea de sus a tigarii. Asigurati-va ca nu o atingeti prea tare, altfel tigara se va indoi putin sau se va rupe. Evita sa atingi cenusa sau punctul in care tigara este aprinsa pentru a nu te arde.

Rasuceste tigara de mai multe ori. Aceasta metoda nu ofera o presiune mare asupra tigarii, asa ca este probabil sa fie nevoie sa scrumezi de mai multe ori. Gaseste intotdeauna un loc adecvat pentru a scruma, care nu  va afecta alte persoane in niciun fel.